Vigseln

 

Ja. Den 12 september så som det var tänkt gifte vi oss. Underbart bröllop. Kunde inte vara mer perfekt. Blommorna... allt. Jag var så lycklig! Vädret var så fint!
Vi var en av de få som valde att ha hela kittet... och vigselförättaren var så underbar!

Jag gillar inte att ta och lägga upp bilder på mig själv så här, men ska göra det ändå.

 Har inte jag underbara skor? Melodi: Enya- Only Time.

Kommunhuset

Klänningen var 3 meter i diametern! Musiken tonades ned. Tills vi sagt ja.
 



Musik: "The secret wedding" av James Horner från Braveheart filmen. Denna spelades svagt under resterande.

 Ringsutbyte, jag först. "BlackD" var vår "bestman" här, underbart att vännen kunde närvara. Betydde mycket att han ställde upp och hjälpte oss vid vigseln med musikskötning och ringarna :)
 












 Valde bubblor istället för ris



 Buketten har jag gjort själv dagen innan. Läderblad, gröna nejlikor och röda rosor samt hibircum (eller vad de heter... de röda små plopparna) röd metalltråd som mans er dåligt på bilden, samt diamantnålar i rosorna. Detta satt på en buketthållare Lady 1 (den man kan byta boll på) Hantaget var dekorerat med vinrött (i färg med min klänning) satinband och några rosblad från rosorna.

Mina naglar är jag lycklig över. Gjord i Haninge Centrums Nail. Kostade 420 kr. Inga vårdnaglar där inte! Snyggt förlägda och ser faktiskt helt äkta ut.

Mamma har fixat håret samma morgon. Visst är det underbart? Men platt-tång ordnade hon lockarna. I håret har jag små strassnålar formade som hjärtan. Och det som håller upp håret är en vacker fjäril med vinröda stenar som min bror köpte till mig då jag var i italien. Pärlorna runt halsen valde min pappa då mamma och pappa var i Spanien. Och örhängena har de också köpt, de matchar de krämfärgade pärlorna.
 
 
Min familj! Vänster: Syster, bror, kusin, mamma, pappa, faster/moster, jag, min man, svärmor, svärfar med svägerskans barn i famnen, min mans farmor, svågern, svägerskan, bestman vår underbare vän och som en bror för min man.

Lunchen




Dessa glas köptes på Basehome innan de lade ned. De är så mysiga!




 Vi har dekorerat tårtna själva. Lovar! Man ser dessutom inte det, men det är ett pärlband runt tårtan som vi lagt till. Tårtan heter white lady. Det är en "prinsesstårta", men med chokladskum istället för en massa grädde. Den är hur god somhelst. Bladen som man ser är målade med ätbarfärg. Grönt och brunt, är stolt över dem. Det var mitt stora projekt med tårtorna att få bladen att se lika äkta ut som resten.
Inväntan på tårta.
Tårtdelning. Har bytt klänning den andra vägde 3 kilo, inte det lättaste att ha på sig! Denna kommer från Scala i Stockholm. Är nästan som en miniatyr av min bröllopsklänning utan broderierna.
Lillan älskade tårtan :) Hon tog till och med och smakade på morbros tårta efter att hon ätit upp sin. Vilken söt liten! :D
 Presentöppning. Fick bland annat en jättevacker duk från släkten i norr från makens sida. Underbart fin.
 Fick en megavacker ritad bild av min syster. Visst är hon duktig? Bilden är från då jag och maken var på Kreta förra året. Jättelik orginalbilden!
Sedan fick vi generöst med pengar. *ler*

 Första dansen! Musik: Shania Twain - From This Moment On (den förlängda versionen, hon säger ett par ord i början. Den är finare än den "vanliga varianten" Tror denna kommer från skivan: Come on Over; 1997)

(I do swear that I'll always be there. I'd give anything
and everything and I will always care. Through weakness
and strength, happiness and sorrow, for better, for worse,
I will love you with every beat of my heart.)

From this moment life has begun
From this moment you are the one
Right beside you is where I belong
From this moment on

From this moment I have been blessed
I live only for your happiness
And for your love I'd give my last breath
From this moment on

I give my hand to you with all my heart
Can't wait to live my life with you, can't wait to start
You and I will never be apart
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment
I will love you as long as I live
From this moment on



Festen

  
 Godis och chips fanns det, kanske för mycket! Hehe... har gett bort till jobbet ca 4 kilo godis. Hehe... det vart en del över med andra ord. Men vi vann en del på grönan och en del hade vi redan köpt. Så klart blir det mycket! Men det var det väl ingen som klagade på.

Fick en bild på öltornet! Glömde fota den helt. Men öl fanns! Bål...Och plockmat.

Jellyshots! Det ni!
Vems mun är denna? Du vet vem du är ;)




Skar vi tårtan här med inför allt folk!

Dansleken


Stolen vred lite mystiskt vartefter BlackD vände... hehe...

 Zai tog vinsten!


Ibland får man ta det man får :D

 Att städa dagen efter... det var juh... kul... öh...

Planeringen

Först och främst... inte alla bilder publicerade... det finns många fler, men skulle ta för lång tid att lägga upp...

Ja klänningen kommer från www.littlecoral.com http://www.littlecoral.com/wc37-tiered-organza-skirt-wedding-dressbridal-gown_p16151.html Valde andra färger och snörning bak, kostade inget extra. Måttsydd och helt bra kontakt via företaget.
Underkjol köpte jag via ebay, billigare så. Med 3 ringar, tyll och ringarna är regler/avtagbara.
Bh: http://www.freebra.se/pages.asp?r_id=1985 köpte på twilfit
Bröllopshandskar http://www.diadema.se/handskar-broellopshandskar-c-31_32.html
Strumpebandet kommer jag inte ihåg vart jag köpte. Finns många fina. Samt strumpbyxorna och höfthållaren.
Köpte även tillbehör på BrudiCentrum i Brandbergen, väskan.
Skorna köptes på Bianco.

Min mans kläder kommer från www.suitopia.se också ett förtag som syr upp kostymer från utlandet, svenskt företag detta. Tull och fraktpriser ingår.

Bröllopsbubblorna och blombladen kom från: http://www.brollopsbubblor.se/
och godiset http://www.myheart.se


och tillbehören och buketthållaren är köpta på: http://www.wedshop.se/
Finns en underbar skola som jag följde http://www.gamman.se/Skola.asp?id=2&getSkola=150

Vasen köptes på Ikea. Helt enkla vaser med bulor för 5kr styck. I dem har vi lagt i chelekuber som köptes på Blomsteraffären i Haninge Centrum. I vattnet hällde vi i hushållsfärg, detta gav det hela en underbar färg och glans.

Nålarna i blommorna till borddekotarationen är köpta på Panduro, vanliga synålar. Samt materialet på servetthållarna. Virkade hållare. Först en tjockare metalltråd i två varv, detta utgör själva ringen. Sedan två varv med vanlige wiremetalltråd som jag trädde pärlor på vart efter jag virkade. Så virkade jag in pärlorna.
De två fåglarna som är som dekoration på tårtställningen... Duvorna och bokstäverna är också köpta på panduro. Hjärtat där är detsamma som för servettringarna. Sedan har vi hittat en liten låda, limmat fasst allt där och målat. Bokstäverna i silverfärg och lådan i rött. Även färgerna köpta på panduro.

Servetter och glasen otroligt nog från Rusta. De var fina.

Tallrikarna och assieterna från http://www.partystore.se/ på sveavägen i Stockholm. Tålde riktigt rinniga sårer gallant!

Plastbestick från Ica, av de hårdare och tåligare slaget. Genomskinliga. Riktigt fina.

Blommor från Hötorget. Faktiskt om man går dit tidigt en morgon och handlar, sedan förvarar blommor i vatten och i kylskåp så håller de väldigt bra till dagen efter.

Tillbehör till tårtdekoarionerna köptes: http://www.kakburken.se
Marsipanen till tårtdekorationerna: www.tartverkstan.se det tar tid att ta sig dit, men helt klart värt god marsipan samt trevlig personal! Hon som äger butiken är helt underbar! Om vi inte ska dekorera tårtor till något annat tillfälle tänker jag definitivt köpa där även om det är på andra sidan stan! Köpte även lite tårtverktyg även där samt våran caketopper.

Tårtorna i sig kom från Viktorias från Huddinge (Flemingsber, konditorit utanför Huddinge sjukhus). Megabra... oavsett storlek och mängd kan man beställa dagen innan och få tårtorna dagen därpå!!

Tårtställningen är en gåva från mina föräldrar, den är gjord av träd. Snickrad på Snickeriverkstan i Haninge.

Lokalen: Midgård Haninge. Måste beställas nästan 1 år innan. Är en populär lokal. Takfönster som man kan öppna. Stor sterio som man kan koppla dator till. Två lokalen, rymmer 100 pers. Stort kök, med servis ifall man inte vill ha med egen. Diskmaskin, ismaskin, kyksåp, frys... ja rubbet... sen massor med bord och stolar... diskokula! hehe... och bra med plats för att hänga kläder. Uteplats med inhägnad så att man kan låsa lokalen när alla gäster kommit och för de som vill röka kan göra det där... mindre risk för stöld. Megabra allt! Killen som sköter ställer var underbar!! Allt var perfekt!

Ballongerna köpte vi på tradera faktiskt. Det var någon som sålde hjärtformade ballonger i mängder. Samma med snäckskalen fann jag där.

Bordsduken är en pappersduk som är inköpt via Willys. Sen plastglasen till festen kom från ÖB.

Så mycket eg. som vi planerat under ett helt år. Inte lätt att komma ihåg allt!!


RSS 2.0